Hjemmelavet mandelmælk

Kategori: Plante mælk
Mængde: 8 dl

Enkel og super hurtig opskrift på lækker og cremet mandelmælk.
Hjemmelavet mandelmælk har en dejlig mild smag, og kan bruges i kaffe, smoothie, havregrød, chiagrød mm.

Ingredienser
140 g mandler
1 nip salt
1 liter vand + 8 dl vand

Fremgangsmåde
Mandlerne sættes i blød i 1 liter vand og salt, på køkkenbordet natten over.
Vandet hældes fra og mandlerne skylles.
Blend mandlerne i 2 min. med 8 dl vand og kokossirup eller dadler, for en smule sødme (kan sagtens undlades). Mindre eller mere vand kan tilsættes for en tynder eller mere cremet konsistens.
Sigt herefter mandelmælken igennem et klæde, og pres klædet for alt mælken.

Tips
Den overskydende pulp fra mandlerne kan bruges i grød og smoothies, eller laves til en hjemmelavet mandelmel.

Holdbarhed
4-5 dage i køleskabet.

Trackback from your site.

Leave a Reply